Распоред на интервјуа

No Comments

Ова лето, 12 студенти од Македонија ќе добијат 3 дена во Берлин, интер-раил карта за патување со воз до сите дестинации во ЕУ и џепарлак за да поминат незаборавни 30 дена запознавајќи било која земја и било кој град во Европа. Сакаш ли да ја видиш Бранденбуршката капија? Ајфеловата кула? Римскиот колесеум или музеите во Амстердам? Дали имаш дупка од месец дена во твојот “набиен“ студентски распоред? Дали сакаш на младите Европјани кои ќе ги сретнеш во воз, хостел, музеј или клуб лично да им го препорачаш местото од каде што доаѓаш, знеменитостите крај кои си израснал, храната што си ја јадел и виното што си го пиел носејќи им брошури од Македонија?

 

Датум на одржување 04.07.201

 Група 1 – 11:30                                                             Група 2 – 12:00                                                   

Младен Јонески                                                                 Ивона Митровска

Мартин Ангеловски                                                           Надире Латифи

Александра Митровска                                                     Горјан Анастасов

Симона Самарџиева                                                         Димитри Лазаревски

 

Група 3 – 12:30                                                              Група 4 – 13:30

Филип Каниковски                                                         Елена Мирчевска

Надица Биџовска                                                           Ардијана Мустафа

Катерина Јакимовска                                                     Кире Трајков

Катја Посохин                                                               Адријана Андреевска

 

Група 5 – 14:00                                                            Група 6 – 14:30

Диме Галев                                                                    Игор Манчев

Ивица Пешовски                                                           Анамариа Папестиева

Ангела Крстеска                                                           Ивана Мојсовска

Кристина Мерџановска                                                Андреј Василевски

Тијана Мишевска

Categories: 2014