За студентите кои ќе патуваат

No Comments
    1. Во недела, 15.07.2007 во 9.30 часот заминуваме за Виена. Автобусот ќе биде паркиран пред хотел Бристол на ул. Македонија во Скопје. За оние на кои не им беше јасно минатиот пат: точното време при закажување на средби служи за сечие добро. Но, овој пат, нема да можеме да чекаме на вас и автобусот ќе замине за Виена на време. Значи, без каснење!!!!

 

    1. Како што неколку пати ве изненадивме и го променивме планот (Берлин – Виена, 15 јули – 16 јули), така и овој пат ви подготвивме едно изненадување. Имено, нема да треба да присуствуваме на приемот организиран од страна на австриското министерство за надворешни. Ама затоа, правиме напори да бидеме примени од македонската амбасадорка во Виена… Чисто да имаме што да правиме на 16ти :)) Во Белград се ќе биде според планот. Ќе присуствуваме на испраќањето на српските и црногорските студенти пред републичкото собрание на кое ќе биде присутен и претседателот Тадиќ.

 

  1. Ќе спиеме во хотел Академиа во Виена. Можете да го googl-ате ако сакате. Да најдете како да стигнете до центарот на градот и слично… Бидејќи се работи за хотел од ниска категорија, би ви препорачал да си земете пешкири и папучи (претпоставувам на ова помисливте кога размислувавте што да понесете за спиење во хостели).
Categories: 2007