Ја запознаваа Европа и ја промовираа Македонија

No Comments

Warning: imagecreatetruecolor() [function.imagecreatetruecolor]: Invalid image dimensions in /home/content/64/4351964/html/patvoevropa.org.mk/wp-content/plugins/nextgen-gallery/lib/gd.thumbnail.inc.php on line 555

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/content/64/4351964/html/patvoevropa.org.mk/wp-content/plugins/nextgen-gallery/lib/gd.thumbnail.inc.php on line 940
sl734902

Бесценето е тоа што го видов, научив, бесценети се новите пријателства, вака раскажува еден од студентите, кои ја имаа можноста еден месец да се чувствуваат како вистински европејци.

11 студенти, избрани на конкурс, во организација на Граѓанската Асоцијација МОСТ, патуваа низ Европа.

Преку проектот „Патуваме во Европа“, ги запознаа навиките и културите на европските народи. Но ова, беше убава можност и да ја промовираат Македонија, онака спонтано, како што само младите знаат.

Секој студент дистрибуираше брошури во кои беа претставени знаменитостите и убавините на Македонија.

„Доколку го запознаеш опкружувањето, ќе можеш да го споредуваш. Афирмираш и надградуваш сопствениот аспект на светот“, вели Јован Битољану, еден од студентите.

Ова беше седма година како студентите придонесуваат за позитивна афирмација на земјата.
Синоќа на прекрасно и спонтано дружење во Старата чаршија беше промовиран видео-спот и изложба на фотографии, како спомен за едно бесценето искуство, но и повик најдобрите студенти и следната година да се пријават на конкурсот.

Categories: 2013